Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk zárva tart

Bouwjaren1952 Jaguar XK120

Az XK120-et soha nem volt kötetgyártó modellvé. Az 1948-ben való bemutatásának idején Jaguarnak volt egy motorja, amelyet debütálni akart, de a nagy szedán, amelyre szánták, nem volt kész. Ez az autó, a Jaguar MK VII később megjelenik az 1950-ban. Időközben az XK Open 2 Seater Super Sports autót kétségbeesett kísérletben az izgalom felkeltésére tervezték. Később az XK120-ot az 120 mph csúcssebessége miatt nevezték el, a szuper sportot az 1948 Motor Show show-ként tervezték. Az MK VII és a vadonatúj Jaguar XK motorokhoz tervezett rövidített változat segítségével az XK120 gyorsan elfordította a fejeket.

Keresek egy klasszikus Jaguar-t?

A Jaguar XK120 azonnali érzés volt. Az eredeti alumínium test helyett acélból lett újratervezve, így gyártósoron is előállítható. Az 1952 Jaguar XK120 Roadster-ként és fix fejkupéként (FHC) volt elérhető. Ma mindkét modell nagyon keresett.

Jaguar Classic autók eladó