Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk zárva tart
Menj a leltárba Adja el az autómat

Porsche 914

Az 1960-as évek végére a Porsche-nak és a Volkswagen-nek is új modellekre volt szüksége; A Porsche utánpótlást keresett a belépő 912-es kategóriájukba, a Volkswagen pedig egy új sportkupét akart a Karmann Ghia helyére. Abban az időben a Volkswagen fejlesztő munkájának nagy részét a Porsche látta el. Ferdinand Piëchet, aki a Porsche kutatásáért és fejlesztéséért volt felelős, a 914 projekt felelőse lett. A Porsche eredetileg lapos, 4 hengeres motorral, illetve Porsche néven lapos, hathengeres motorral kívánta értékesíteni a Porsche-t, a fejlesztés során úgy döntött, hogy ha a VW és a Porsche modellek ugyanazzal a karosszériával osztoznak, az üzleti élet számára kockázatos és meggyőzte a Volkswagen hogy mindkét verziót Porschékként értékesíthessék Észak-Amerikában.

Porsche Classic autók eladó

Az első 914 prototípust 1, 1968 márciusban mutatták be. A fejlesztés azonban bonyolultabb lett, miután a Volkswagen elnöke, Heinz Nordhoff elhunyt április 12-en, az 1968-on. Utódja, Kurt Lotz nem kapcsolódik a Porsche-dinasztiahoz, így a VW és a Porsche közötti szóbeli megállapodás szétesett. Lotz véleménye szerint a Volkswagennak joga volt a modellhez, és nem volt arra ösztönzése, hogy megosszák a Porsche-val, ha nem részesülnek a szerszámköltségekben. Ezzel a döntéssel az 914 ár- és marketingkoncepciója még a sorozatgyártás megkezdése előtt sem sikerült. Ennek eredményeképpen az alváz ára jelentősen emelkedett, és az 914 / 6 csak egy kicsit kevesebbet fizetett, mint az 911T. Az 914 / 6 nem értékesített túl jól, míg a sokkal olcsóbb 914 / 4 a Porsche legnépszerűbb termékévé vált a modell futása során, és széles körben értékesítette a Porsche 911-ot a világszerte értékesített 118.000-egységekkel.

Porsche 914 vásárlása?

A VW-modellek eredetileg egy 80 PS üzemanyag-befecskendezett 1.7L sík-négy motort tartalmaztak a Volkswagen léghűtéses motorja alapján. A Porsche 914 / 6 variánsai az 110 2.0T 1969 PS 911L lapos, hatlapú motorját helyezték el, melyet középső motorral szerelt 1969 911 sebességváltó változata előtt helyeztek el. A Karmann gyártotta a gördülő alvázát a gyárban, befejezte a VW gyártását a házon belül, vagy a Porsche-nak a végleges összeszerelés céljából szállította. Az 901 / 914 modellek hasonló felfüggesztést és fékeket alkalmaztak az 6-hez, így kiválóan kezelhető és fékezett a négy hengeres Volkswagen modellek mellett a nagyobb teljesítmény. A VW-Porsche közös vállalat, a Volkswagen of America, az USA-ba exportált, ahol mindkét verziót Porsches-ként értékesítették, kivéve Kaliforniában, ahol Volkswagen márkakereskedésekben értékesítették őket. Az 911-henger autókat Volkswagen-Porsches-ként értékesítették az európai VW márkakereskedésekben. A lassú értékesítés és a növekvő költségek arra késztették a Porsche-t, hogy az 4-egység gyártása után hagyja abba az 914 / 6 változatot; helyét a felállásban egy új 1972 PS 3351L, a Volkswagen 100 típusú 2.0 motor üzemanyag-befecskendezésű változata hajtotta végre. Az 4-ben az 1973 L motort egy 1974 PS 1.7 L váltotta fel, az új Bosch L-Jetronic üzemanyag-befecskendező rendszert pedig az amerikai egységekhez adták, hogy segítsék a kibocsátást. Az 85-termelés 1.8-ban végződött. Az 914 L-nél az 1976 L sík-négy motort továbbra is használják, amely a 2.0 bevezetése előtt bevezető szintű modellt biztosított. Az 912 a Motor Trend Év Autója az 924-ben. A franciák Claude Ballot-Lena és Guy Chasseuil által vezérelt 914 / 1970 GT nyerte el a GTS osztályt, és a X Mansum 914 órájában hatodik lett. Brian Redman az 6 / 24-et használta az 1970-ben a Targa Florio áramkör gyakorlati futamának felderítéséhez.

Porsche 914

E & R Classics, a Porsche klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez


Milyen előnyökkel jár a Porsche 914 autó megvásárlása az ER Classicsnál?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztési és belső eljárások a Porsche 914 autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- Porsche 914 autójának teljes felújítása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk