Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk csak előzetes egyeztetés alapján tart nyitva
Menj a leltárba Adja el az autómat

Porsche 356

A Porsche 356 volt a vállalat első gyártású autója. Könnyű és fürge kezelhetőségű hátsó motoros hátsókerék-meghajtású, kétajtós sportkocsi volt, keménytetős kupéban és nyitott kivitelben kapható. A tervezési újítások a gyártás éveiben is folytatódtak, hozzájárulva a motorsport sikeréhez és népszerűségéhez. A gyártás 2-ban kezdődött az ausztriai Gmündben, ahol körülbelül ötven autó épült. 1948-ben a gyár átköltözött a németországi Zuffenhausenbe, és a 1950-os gyártása 356 áprilisáig folytatódott, jóval azután, hogy a 1965-es modell 911 őszén debütált.

Porsche Classic autók eladó

A II. Világháború előtt a Porsche három 64 típusú autót tervezett és épített egy 1939 Berlin-Róma versenyre, melyet töröltek. Az 1948-ben befejeződött a 356 „No 1” típusú középmotoros csővázas ház. Ez vezettek néhány vitához az „első” Porsche autóval kapcsolatban, de az 356 a Porsche első gyártási modelljének tekinthető.

A 356-ot Ferdinand "Ferry" Porsche készítette. Unokatestvéréhez, a Volkswagen Beetle-hez hasonlóan a 356 is négyhengeres, léghűtéses, hátsó motoros, hátsókerék-meghajtású autó volt, amely egységesen szerelt panelt és karosszériát épített fel. Míg a 356 karosszériája a Porsche alkalmazottjának, Erwin Komendának az eredeti terve volt, mechanikáját (beleértve a motort, a futóművet és az alvázat) a Volkswagen származotta. Az első 356-ot 8. június 1948-án Ausztriában tanúsították közúti forgalomban, és sok Volkswagen alkatrészt használtak fel a gazdaság gyártásához. A Porsche azonban gyorsan átalakította és finomította az autót, a teljesítményre összpontosítva. Az 50-es évek végére sokkal kevesebb alkatrészt osztottak meg a Volkswagen és a Porsche között. A Gmündben gyártott korai 356 autó karosszériáját alumíniumból készítették, de amikor a gyártás 1950-ben a németországi Zuffenhausenbe költözött, az ott gyártott modellek acél karosszériájúak voltak.

Porsche 356 vásárlása?

Alig észrevették, hogy az első 356-ot elsősorban Ausztriában és Németországban értékesítették. A Porsche-t két évvel, az első 1948 prototípustól kezdve, az első 50 gépkocsik gyártásához vitték. A korai 1950-ek révén az 356 az Atlanti-óceán mindkét oldalán szerzett lelkesedést szerzett az aerodinamika, a kezelés és a kiváló építési minőség terén. Gyakori volt, hogy a tulajdonosok versenyeztek az autóval, valamint az utcán. A verseny és a közúti autók egyre nagyobb sikere az 10000-os 1964-egységekhez rendelt Porsche-megrendeléseket, és az 356 1965-gyártás befejezésének idejére kb.

Porsche 356

E & R Classics, a Porsche klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez


Milyen előnyökkel jár a Porsche 356 autó megvásárlása az ER Classicsnál?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztési és belső eljárások a Porsche 356 autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- Porsche 356 autójának teljes felújítása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk