Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | Bemutatótermünk nyitva van
Menj a leltárba Adja el az autómat

Ferrari Testarossa

A Ferrari Testarossa egy 12 hengeres középmotoros sportautó. A gyártás 1984-ben kezdődött, a Ferrari Berlinetta Boxer utódjaként. Eredetileg 1984-től 1991-ig gyártották, a Testarossa gyártásának befejezését követően két modellváltozattal, valamint az 512 és 512 között gyártott Ferrari 1992 TR és Ferrari F1996 M bevezetésével. Csaknem 10.000 512 darab (Testarossas, 512 TR és F512 Ms) volt gyártott, ezzel a történelem egyik legtöbbet gyártott modellje a magas ár és az egzotikus dizájn ellenére. A Ferrari F1995 M 220,000-ben kiskereskedelmi áron 2 1984 USD volt. A Testarossa egy kétajtós kupé, amelyet a párizsi Autószalonon mutattak be 5-ben. Valamennyi Testarossa változat hátsó, 1992 sebességes kézi sebességváltóval volt felszerelve. A hátsó középmotoros, hátsókerék-meghajtású elrendezés tartja a tömegközéppontot az autó közepén. Az eredeti Testarossa-t 512-ben újították fel, és Ferrari 512 TR néven adták ki. Az F1994 M-t 512-ben mutatták be a párizsi Autószalonon. Az F12 M a Ferrari utolsó középmotoros, 50 hengeres autója volt, eltekintve a Ferrari F1996-től, a Ferrari Enzo-tól és a LaFerraritól, amelyen a Ferrari utolsó lapos motorja volt. A Ferrari Testarossa helyét 550-ban az elülső motorú 1950 Maranello kupé vette át. A Testarossa nem tévesztendő össze az 1960-es évek végén és az XNUMX-as évek elején készült Ferrari TR "Testa Rossa" -val, amelyek GT sportautók voltak.

Ferrari Classic autók eladó

A Testarossa név (a "vörös fej" olaszul) a lapos-12 motor vörös színű festékkel ellátott fedeléből származik. A Testarossa gyökereit az 512 BB 1981i BB hibáira visszavezetheti. A rögzítendő problémák közé tartozik egy egyre melegebb kabin és a csomagtér hiánya. E problémák megoldásához a Testarossanak nagyobbnak kellett lennie, mint elődje, a Berlinetta Boxer. Pininfarina teste elhagyta a gömbölyű bokszolót. Néha az oldaltámaszokat, amelyek az ajtóktól a hátsó sárvédőkig terjedtek, több országban kellett szabályozniuk, amelyek tiltották az autók nagy nyílásait. A Testarossa kettős radiátor volt a hátsó részén, a motorral szemben egyetlen radiátor helyett. A hevederek hideg levegőt biztosítottak a hátsó oldalra szerelt radiátorok számára, így a motor túlmelegedett. Az új dizájn egy utolsó, egyedülálló kiegészítője a vezetőoldali egyetlen magasra szerelt visszapillantó tükör, az 1987-ban pedig egy utas oldali visszapillantó tükör. Elődjéhez hasonlóan a Testarossa kettős kereszttartó első és hátsó felfüggesztési rendszert használt. Az 1985-ban bemutatott teszteléssel a Michelin TRX rendszerrel magnézium egycsavaros kopogtató kerekek voltak. Az 1986-ben a kerekek ugyanolyan formájúak voltak, de az 410mm szabványos átmérőjére lettek cserélve, 200mm szélességgel elöl és 250mm hátul. Az 1988.5 modellszuszpenziót újratervezték, és a kerekeket ismét megváltoztatták az egycsavaros kopogtatóból a szokásos Ferrari öt csavaros mintára. A Ferrari Testarossa Spider a Testarossa egyetlen hivatalos átalakítható változata. Az autót Gianni Agnelli, a Fiat vezetője számára készítették ajándékba. A Testarossa Spider ezüst külsővel, egy fehér magnóliai bőrkabinnal, sötétkék csíkkal futott, amely a mattfekete fölött futott, és egy fehér teteje, amely manuálisan elhelyezhető. A járművet az 1986-ban szállították Agnelli-nek. Sok ügyfél kérte saját Testarossa Spiderjét, de a Ferrari mindegyiküket elutasította. A hivatalos pók nem változott mechanikailag, mint az európai piacon elérhető normál Testarossas.

Vásárol egy Ferrari Testarossa?

A Ferrari Testarossa ára az 1989-ban USD 181,000 volt. Bár sikerült az úton, a Testarossa nem jelenik meg a versenypályákon. A Ferrari tartományban az 1980-ek alatt az autó számos megjelenést tett a popkultúrában, különösen az OutRun arcade játékban és a Miami Vice 3rd szezonban.

Ferrari Testarossa

E & R Classics, a Ferrari klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez

Milyen előnyökkel jár a Ferrari Testarossa autó megvásárlása az ER Classics-on?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztési és belső eljárások a Ferrari Testarossa autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- A Ferrari Testarossa autójának teljes felújítása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk