Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk csak előzetes egyeztetés alapján tart nyitva
Menj a leltárba Adja el az autómat

Triumph Spitfire

A Triumph Spitfire egy kicsi brit kétüléses sportkocsi, amelyet a londoni autókiállításon mutattak be 1962-ben. Az autó egy, a Giovanni Michelotti olasz tervező által 1957-ben a Standard-Triumph számára előállított mintán alapult. A Spitfire elsősorban a Triumph Herald szedán alvázán, motorján és futóműjén alapult, de rövidebb és a Herald ütőrudainak nélkül. Az autót a Standard-Triumph üzemben gyártották, Canley-ban, Coventry-ben.

Triumph Classic autók eladó

A Spitfire-t eredetileg a Standard-Triumph tervezte, hogy versenyezzen a kicsi sportautók piacán, amely az Austin-Healey Sprite bevezetése óta kezdődött meg. A Sprite az Austin A30 / A35 alapvető hajtását könnyű karosszériában használta, hogy költségvetési sportautót készítsen. Az ötlet az volt, hogy a Triumph Herald mechanikáját használja az új projekt alátámasztására.

Vásárol egy Triumph Spitfire-t?

Michelotti olasz tervezőt bízták meg az új projekttel, és egy hagyományos dizájnnal állt elő. Az 1960-as évek elején a Standard Triumph azonban pénzügyi nehézségekkel küzdött, és nem tudta az új modellt gyártásba venni. Csak amikor a Leyland szervezet átvette a céget, rendelkezésre állt pénzeszköz és kiengedték az autót. A Spitfire a második világháború vadászgépéről kapta az azonos nevet.

Triumph Spitfire

E & R Classics, a Triumph klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez

Milyen előnyei vannak a Triumph Spitfire autó vásárlásának az ER Classics-on?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztés és belső eljárások a Triumph Spitfire autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- A Triumph Spitfire autójának teljes restaurálása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk