Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | Bemutatótermünk nyitva van
Menj a leltárba Adja el az autómat

Austin Healey 100 sorozat

Az Austin-Healey 100-sorozat az 1953-tól épült sportkocsi 1956-ig.
Ezt a Donald Healey fejlesztette ki, amelyet a Healey kis Warwick-i autóipari cége gyárt, és az Austin A90 Atlantic mechanika alapján. A Healey egyetlen Healey Hundred-ot épített az 1952 London Motor Show-ra, és a design lenyűgözte Leonard Lordot, az Austin ügyvezető igazgatóját, hogy a Healey-val megegyező üzletet sikerült az Austin Longbridge-i gyárában építeni. Az autót átnevezték az Austin-Healey 100-nek.

Austin Healey Classic autók eladó

Az "100" név Donald Healey-ből származik, aki a nevét választotta az autó képességéből, hogy elérje az 100 mph-et (160 km / h), szemben az XinumXc-motorjával megnevezett Austin-Healey 3000-szal.
Az Austin-Healey 100-sorozat gyártása Austin longbridge-i üzemében fejeződött be az A90 mellett, a Jensen által West Bromwich-ban gyártott, teljesen díszített és festett karosszéria- / alvázegységeken alapulva - egy olyan megállapodás alapján, amelyet a két vállalat korábban az Austin A40 Sports-szal feltárt.

Vásárol egy Austin Healey 100 sorozat?

Az 100 volt az első három modell közül, amelyet később Big Healeysnek hívtak, hogy megkülönböztessék őket a sokkal kisebb Austin-Healey Sprite-tól. A Big Healeys-t gyakran az 3 karaktermodelljeik jelzik, nem pedig modelljeik, mivel a modellnevek nem tükrözik jól a mechanikai különbségeket és hasonlóságokat.

 

E & R Classics, az Austin Healey klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez

Milyen előnyei vannak az Austin Healey 100 sorozatú autóknak az ER Classics-on történő megvásárlásának?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztési és belső eljárások az Austin Healey 100 sorozatú autókhoz
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- Az Austin Healey 100 sorozatú autó teljes restaurálása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk