Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | Bemutatótermünk nyitva van
Menj a leltárba Adja el az autómat

Austin Healey 100 / 6

A brit Motor Corporation az Austin Healey-t a felállás szerves részének tekintette, így amikor a cég motorstratégiája megváltozott, nyilvánvaló volt, hogy a nagy sportautónak is változtatni kell. 1956-ban a 100/4 Austin Healey 100/6 lett. A régi A90 négyest elavultnak tekintették, ezért egy nagyjából azonos méretű új egyenes hatosra cserélték.

Austin Healey Classic autók eladó

Az újratervezés magában foglalta a 2 hüvelykes tengelytáv nyújtását és egyes alkatrészek áthelyezését a farokban, hogy helyet kapjon apró „+ 2” hátsó vödörülések hozzáadásához. Az Austin Healey 100/6 stílusa nagyjából megegyezett az elődjével, eltekintve egy új ovális rácstól, a rögzített szélvédőtől, a vezetékes küllős vagy acéllemezes kerekek választásától és a kidudorodott motorháztetőtől, kis funkcionális levegőbeszívással. elülső. A nagy különbség az új 6 hengeres motor volt. Ez volt a BMC vállalati C-sorozatú nagyautó egysége; egy nagy, 2.64 literes öntöttvas munka fej fölötti valvegearrel, erősebb, mint a régi nagy négyes (102 vs. 90 lóerő). Csakúgy, mint a BN2-nél, a négyfokozatú sebességváltó is alapfelszereltség volt, bár az Austin Healey 4/100 (a BN6 néven) esetében a túlhajtás is kiegészítő opció volt.

Vásárol egy Austin Healey 100 / 6?

Az 1957 ősz két fontos fejleményt hozott. Először jelentős stratégiai lépés volt, mivel a BMC úgy döntött, hogy központosítja az összes sportkocsi összeállítását; ez azt jelentette, hogy az Austin Healey termelése a Longbridge-ből az Abingdon-i MG gyárba költözött. Körülbelül ugyanabban az időben megjelent egy sokkal továbbfejlesztett motor, egy felülvizsgált hengerfej és hatékonyabb elosztószerkezet, amely növelte a csúcs teljesítményt az 117 bhp-hez, és sportosabb nyomatékot biztosított. A kétüléses személy a BN6 néven ismert vonalhoz csatlakozott, míg a BN4 összeszerelése felfüggesztésre került, amíg a meglévő leltárt meg nem szüntették.

AUstin Healey 100-6

E & R Classics, az Austin Healey klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez

Milyen előnyökkel jár az Austin Healey 100-6 autó megvásárlása az ER Classics-on?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztési és belső eljárások az Ön Austin Healey 100-6 autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- Az Austin Healey 100-6 autójának teljes felújítása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk