Május 30. (Corpus Christi) A SHOWROOM NYITVA - Június 2. Vasárnap AUTÓ ÉS KÁVÉ, A SHOWROOM EXTRA NYITVA (10:00-14:00)

Biztosítsa a klasszikus autóját

Mi az a klasszikus autóbiztosítás?

A klasszikus autó kifejezéssel mindenki egy bizonyos autót képzel el, de mit is jelent pontosan a klasszikus autó kifejezés? Egy autót klasszikus autónak nevezünk, ha 30 évnél idősebb. Ha egy autót klasszikus autónak minősítenek, az számos előnnyel jár, beleértve a klasszikus autóbiztosítást is.

A legtöbb esetben a legjobb biztosítás klasszikus autójához egy olcsó biztosítás a legjobb feltételekkel, vagy a legjobb ár/minőség arány jó és korrekt feltételekkel.

Hasonlítsa össze a klasszikus autóbiztosítást

Több parti is kínál klasszikus autóbiztosítást, amelyek a nagyon nagy bulitól a kisebb bulikig változhatnak. Célszerű összehasonlítani a vonatkozó biztosítási kötvényeket, mielőtt köt egyet. Gyakran jelentős díjkülönbségek vannak a biztosítók között. A feltételek biztosítótársaságonként is jelentősen eltérhetnek. Természetesen kár túl sokat fizetni, és az összehasonlítás gyakran csak néhány percet vesz igénybe. Ezzel sokat spórolhatsz a prémiumon.

Válasszon egy összehasonlítót, és adja meg klasszikus autója adatait. Ezután hasonlítsa össze a különböző díjakat és feltételeket. Ha van olyan, amely megfelel az Ön igényeinek, gyakran könnyedén köthet klasszikus autóbiztosítást online.

Példa egy olyan webhelyre, ahol összehasonlíthatja a klasszikus autóbiztosítási kötvényeket:

moneysupermarket.com

Mennyibe kerül egy klasszikus autóbiztosítás?

Csakúgy, mint a normál autóbiztosításoknál, a klasszikus autóknál is különböző árszegmensek vannak. Bármennyire is drága a klasszikus autója, a vételáron kívül számos egyéb szempont is meghatározhatja, hogy klasszikus autója melyik árszegmensbe kerül. Gondoljon más szempontokra, amelyeket figyelembe kell vennie, mint például a karbantartás, a tárolás és az üzemanyag.

A klasszikus autóbiztosítás díjának alapja számos jellemző. A legfontosabb kettő a klasszikus autó értékelt értéke és kora. A legtöbb esetben a prémium magasabb értékkel növekszik. Bizonyos esetekben fix díjat fizet.

Ha egy jármű korát nézzük, akkor ez azt jelenti, hogy minél idősebb a klasszikus autója, annál alacsonyabb a prémium.

Klasszikus gépjármű biztosítási szerződés megkötése

A klasszikus autóbiztosítási szerződés megkötése nagyon egyszerű és mindenki számára elérhető. Ezt egyszerűen megteheti online, telefonon vagy a biztosító telephelyén.

Klasszikus gépjármű-biztosítási szerződés megkötésekor a biztosító számos szempontot figyelembe vesz, mint például az Ön lakóhelye, felfüggesztése vagy kizárása, a felhalmozott kármentes évek száma, mindig időben fizetett minden számlát, és hogy nem volt-e jogosítványa vagy büntetlen előélete.

A legtöbb esetben a klasszikus autóbiztosítás igénylése pillanatok alatt megtörténik, és mindenki számára elérhető.

A klasszikus autó biztosításának szabályai

A feltételek és szabályok biztosítónként elérhetőek. Néhány példa azokra a szabályokra, amelyek szinte minden biztosítótársaságra vonatkoznak:

- Egy másik autónak kell lennie, amelyet napi autóként használ.

- A mindennap használt autót ugyanannál a biztosítónál kell biztosítani.

- Az autónak minimális és maximális életkora van.

- Az autóval évente maximum kilométert lehet megtenni.

- Van egy maximális értékelési érték.

- Biztosítania kell klasszikus autója megfelelő védelmét és biztonságát.

Lehetőség van klasszikus autóbiztosítás megkötésére raktározási záradékkal is. Ha ez a helyzet, akkor bizonyítani kell, hogy klasszikus autóját zárt helyen tárolják napnyugta és napkelte között. Ez alacsonyabb prémiumhoz vezethet.

Ezért nem elegendő klasszikus autóját olyan parkolóházban parkolni, amely mások számára is elérhető. A klasszikus autót kocsibeálló vagy kerítés mögé helyezni sem elegendő. Ezek a követelmények biztosítónként, termékenként, típusonként és a jármű értékénként eltérőek. Ezért fontos, hogy ezt megbeszélje biztosítójával, ha úgy gondolja, hogy jogosult lesz erre.

Néhány megbízható biztosítótársaság Angliában és az Egyesült Államokban, amelyek klasszikus autóbiztosítást is kínálnak: Moneysupermarket, Admiral, Footman James, Lancaster, AXA, Adrian Flux, Carole Nash, Autoline és Swinton.