Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk zárva tart
Menj a leltárba Adja el az autómat

Volkswagen Karmann Ghia

A Volkswagen Karmann Ghia egy 2 + 2 kupé és a Volkswagen által forgalmazott 1955-1974 forgalmazható. Az 1 (Beetle) típusának vázát és mechanikáját ötvözve Luigi Segre, az olasz carrozzeria Ghia és a Karmann német autóbuszépítő kézzel készített karosszériája.
A Karmann Ghia-t belsőleg a 14-es típusnak nevezték el. 1961-ben a Volkswagen bevezette a 34-es változatot, amely szögletes karosszériával rendelkezik és az újonnan bevezetett 3-as típusú platformra épül.
A termelés megduplázódott röviddel a bevezetése után, és az USA-ba a leginkább importált autó lett. Walter Dorwin Teague amerikai ipari tervező kiválasztotta a 14 típusát a világ legszebb tervezett termékeinek listájához.
Az 445.000-nál a Karmann Ghias-t Németországban gyártották, anélkül, hogy az 34 típus változata lenne. A Karmann Brazília az 41.600-1962 között helyben gyártotta az 1975 autókat Dél-Amerikában.

Volkswagen Classic autók eladó

Az 14 típus az október 1953-i Párizsi Autószalonon debütált, mint a Luigi Segre által Ghia számára létrehozott stílust.

A korai 1950-ekben a Volkswagen gyártotta a gazdaságos autóját, a 1-t (Beetle). A háború utáni életszínvonal megnövekedésével a Volkswagen vezetői egy halo-autót javasoltak a modellválasztékba, és a gyártás során szerződést kötött Karmann német kocsiépítővel.
A Beetle gépi hegesztett karosszériájával ellentétben a Karmann Ghia karosszériája hegesztett, kézzel formázott és angol téglával simított egy időigényes folyamatban, ami megfelel a magasabb gyártóknak. Ghia magasabb ára.
A dizájnt és a prototípust a Volkswagen vezetői jól fogadták, és 1955 augusztusában az első Type 14-et gyártották a németországi Osnabrückben. Az első évben több mint 10.000 példát adtak el.
Az 14-t egy praktikus és stílusos 2 + 2-ként forgalmazták, nem pedig igazi sportkocsi. Ahogy megosztották a motorokat, az 14 típus típusának 1 (Beetle) típusával párhuzamosan nőtt az 1584 típus, ami végül az 60cc elmozdulását eredményezte.
1957. augusztusában a VW bemutatta a Karmann Ghia kabrió változatát. A külső változtatások 1961-ben kiterjesztették a szélesebb és bordásabb első rácsokat, a magasabb és lekerekített hátsó hátsó lámpákat és a magasabb helyzetbe helyezett fényszórókat - a korábbi modellek és alacsonyabb fényszórók elhelyezésük alacsony fényszóróként történt meg. Az olasz tervező, Sergio Sartorelli, a 34-es típus tervezője felügyelte a 14-es típusú különféle átalakításokat.

Volkswagen Karmann Ghia vásárlása?

Az 1967 14 típusú Karmann Ghia kabrió az amerikai televízióban hírnévre tett szert, mint a CONTROL Agent 86 Maxwell Smart által vezérelt autó a Get Smart harmadik és negyedik szezonjának nyitó hitelében.

Az 1970-ben a nagyobb hátsó lámpák beépítették a hátrameneti lámpákat és a nagyobb körbevágó jeleket. Még nagyobb és szélesebb hátsó lámpák növelik az oldalsó láthatóságot, és ezzel egyidejűleg a nagy, négyszögletes lökhárítók helyettesítették a sima kerek eredetiket. Csak az USA-modell esetében az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal által előírt 1973 módosítások tartalmazzák az energiaelnyelő lökhárítót. A hátsó ülést egy szőnyegpadlós polc váltotta fel.
A késő 1974-ot az autó váltotta fel a Porsche 914 és a Golf / Rabbit alapú Scirocco.

Volkswagen Karmann Ghia

E & R Classics, a Volkswagen klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez


Milyen előnyökkel jár a Volkswagen Karmann Ghia autó megvásárlása az ER Classicsnál?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztési és belső eljárások a Volkswagen Karmann Ghia autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- A Volkswagen Karmann Ghia autójának teljes felújítása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk