Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk csak előzetes egyeztetés alapján tart nyitva
Menj a leltárba Adja el az autómat

Mercedes-Benz 280 SL

A Mercedes-Benz 280 SL-t decemberben 1967-ben mutatták be, és 23 február 1971-ig gyártják. Az évek folyamán a W113 egy sportkocsiból egy kényelmes, nagyszerű turista lett. Az amerikai modelleket általában négyfokozatú automata sebességváltóval és légkondicionálóval szerelték fel. A kézi sebességváltó modellek standard négyfokozatú vagy opcionális ZF ötfokozatúak voltak. Európában még mindig a legnépszerűbb a légkondicionáló nélküli kézi sebességváltók. Az 23.885 Mercedes-Benz 280SL-ek több mint felét az Egyesült Államokban értékesítették.

Mercedes-Benz Classic autók eladó

A 250SL-ről a 280SL-re történő fő változás a 2778 köbcentis M130 motor frissítése volt, 170 LE maximális teljesítménnyel és 180 lb · ft maximális nyomatékkal, ami végül megfelelő teljesítményt adott a W113-nak. A teljesítmény javulását a furat 4.5 mm-rel történő növelésével érte el, ami meghúzta az M180 blokk határait, és páros hengeröntésre volt szükség hűtővíz-járatok nélkül. Ehhez olajhűtőre volt szükség, amelyet függőlegesen szereltek fel a radiátor mellé.

Mercedes-Benz 280SL vásárlása?

Az észak-amerikai modellek kissé különböztek az európai modellektől, a legnyilvánvalóbbak a megkülönböztetett, lezárt gerenda fényszórók (az USA-ban szükségesek). Az észak-amerikai modellek egyéb különbségei közé tartoztak a császári mérők, a króm lökhárítók, az alacsonyabb hátsó tengelyek aránya és az egyoldalas parkoló lámpák. Az USA piacán az 280SL motorok kibocsátáscsökkentő módosításokat igényeltek, beleértve a lágyabb szelepidőzéseket, a csökkentett tömörítési arányt és egy módosított befecskendező szivattyút. Az automata sebességváltó, a légkondicionáló és a fehér fali gumiabroncsok sokkal népszerűbbek voltak az USA-ban, mint máshol.

Mercedes-Benz 280SL

E & R Classics, a Mercedes-Benz klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez


Milyen előnyei vannak a Mercedes-Benz 280SL autó vásárlásának az ER Classics-on?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztés és belső eljárások a Mercedes-Benz 280SL autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- A Mercedes-Benz 280SL autójának teljes felújítása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk