Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk csak előzetes egyeztetés alapján tart nyitva
Menj a leltárba Adja el az autómat

Jaguar XK140

A Jaguar XK140 egy sportautó, amelyet a Jaguar gyártott 1954-1957 között. Ez volt az XK120 utódja. A frissítések nagyobb belső teret, továbbfejlesztett fékeket, megnövelt felfüggesztési mozgást és teleszkópos lengéscsillapítókat tartalmaztak. Az XK140-et 1954 végén mutatták be, és 1955-ös modellként adták el. A külső változtatások között szerepelt még jelentősebb első és hátsó lökhárító felüljárókkal, valamint villogó irányjelzők az első lökhárító felett. A rács ugyanolyan méretű maradt, de egy darabos öntött egységgé vált, kevesebb és szélesebb, függőleges rúddal. A Jaguar jelvényt beépítették a rács köré. Krómozott díszléc futott végig a motorházfedél és a csomagtérfedél közepén. A csomagtartó fedélén található embléma a "Winner Le Mans 1951–3" feliratot tartalmazta. A belső teret a magasabb vezetők kényelmesebbé tették azzal, hogy a motort, a tűzfalat és a kötőjelet előre mozgatták, hogy a lábtér 3 hüvelykre bővüljön. Két 6 voltos elem, mindegyik első szárnyban egy-egy volt felszerelve az FHC-hez, de a Drop Heads és az Open Two Seater egyetlen 12 voltos akkumulátorral volt felszerelve, az utasoldali első szárnyba. Az XK140-et a Jaguar XK motor hajtotta az XK120 SE módosításaival, amely 10 LE / perc sebességgel 190 LE-vel bruttó 5500 LE-re emelte a megadott teljesítményt. Az XK120 katalógusból átvitt és 210 l / perc fordulatszámon bruttó 5750 LE teljesítményű C-típusú hengerfej opcionális volt. 1956-ban az XK140 lett az első automata sebességváltóval kínált Jaguar sportautó. Az XK120-hoz hasonlóan a drótkerék és a kettős kipufogó is opcionális volt. Az Egyesült Államokba importált legtöbb XK140 drótkerékkel rendelkezik. A szokásos tárcsás kerekekkel ellátott autók sárvédő szoknya volt a hátsó keréknyílás felett.

Jaguar Classic autók eladó

A Roadster (Open Two Seater Amerikában) világos vászonteteje az ülések mögött láthatatlanul behajtható. A belső teret bőr borította, beleértve a kötőjelet is. Az XK120 Roadsterhez hasonlóan az XK140 változat is eltávolítható vászonnal és műanyag oldalfüggönyökkel rendelkezett könnyűfém ötvözetű barchetta típusú ajtókon. Az XK120-hoz képest az ajtótetőket és a tolótáblát 2 hüvelykkel visszavágták, hogy a kormánykerék korszerűbb legyen. Az ajtók elülső felületének szögét 45 fokról 90 fokra változtatták. A Drophead Coupé testesebb, bélelt vászonfedéllel rendelkezett, amely az ülések mögött a testre süllyedt, a karosszériával integrált rögzített szélvédővel, felcsévélhető oldalablakokkal és egy kicsi hátsó üléssel. Dió furnérral ellátott műszerfal és ajtófedelek is voltak rajta. A Fix Head Coupé megosztotta a DHC belső kárpitozását és a hátsó ülést. A Fix Head Coupe prototípus megtartotta az XK120 Fix Head Head tetőprofilt, amelynek első szárnyai és ajtajai megegyeztek a Dropheadéval. A gyártás után a tető meghosszabbodott, az ernyőt tovább előre helyezve, rövidebb első szárnyakkal és hosszabb ajtókkal, ami több belső teret és lábtért eredményezett.

Jaguar XK140 vásárlása?

Valójában egy XK-140 SE készlet 120-125 mérföld / órás végsebességet érhet el. A Road & Track 140 júniusában végzett XK-1955 MC tesztje a legjobb kétirányú átlagot 2 mérföld / órás sebességgel rögzítette. A legjobb egyirányú futás 120.3 mph volt. A Sports Cars Illustrated ugyanezen modelljének 1 augusztusában végzett tesztje a leggyorsabb kétirányú átlag 121.1 mph volt. A legjobb egyirányú futásuk 1957 mph volt. A 2 és 121 mph közötti gyorsulási idő 1 másodperc, 124 másodperc és 0 másodperc volt. Csak az R&T teszt próbálkozott 60–8.4 km / h sebességgel, ami 9.1 másodpercet vett igénybe.

Jaguar XK140

E & R Classics, a Jaguar klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez

Milyen előnyei vannak a Jaguar XK140 autó vásárlásának az ER Classics-on?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztés és belső eljárások a Jaguar XK140 autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- A Jaguar XK140 autójának teljes felújítása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk