Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E&R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Hollandia
+ 31 416 751 393

Október 3 (német egységnap) NYITVA - Október vasárnap 4 EXTRA OPEN (12: 00-16: 00)
Menj a leltárba Adja el az autómat

Austin Healey 100 / 6

A British Motor Corporation látta az Austin Healey-t a felállásuk szerves részeként, így amikor a cég motorstratégiája megváltozott, nyilvánvaló volt, hogy a nagy sportkocsinak is meg kell változtatnia. Az 1956-ben az 100 / 4 lett az Austin Healey 100 / 6. A régi A90 négyet elavultnak tartották, így új, egyenes, hat, azonos méretű méretűre cserélték.

Austin Healey Classic autók eladó

Az újratervezés tartalmazott egy 2-inch tengelytávot és a farok egyes alkatrészeinek áthelyezését, hogy helyet biztosítson apró „+ 2” hátsó vödör ülésekhez. Az Austin Healey 100 / 6 stílusa meglehetősen megegyezik az elődjével, egy új ovális rács, fix szélvédő, drótkötésű vagy acéllemez kerekek kiválasztása mellett, valamint egy kidudorodott motorháztető, melynek kis funkcionális levegőbevezetője elülső. A nagy különbség az új 6-hengeres motor volt. Ez volt a BMC vállalati C-sorozatú nagy autós egysége; egy nagy 2.64-literes öntöttvas munkát, melynek felsővezetéke erősebb, mint a régi nagy négy (102 vs. 90 lóerő). Csakúgy, mint a BN2-on, az 4 sebességfokozatú sebességváltó szabványos volt, bár az Austin Healey 100 / 6-on (BN4 néven) a túlhajtás további lehetőség volt.

Vásárol egy Austin Healey 100 / 6?

Az 1957 ősz két fontos fejleményt hozott. Először jelentős stratégiai lépés volt, mivel a BMC úgy döntött, hogy központosítja az összes sportkocsi összeállítását; ez azt jelentette, hogy az Austin Healey termelése a Longbridge-ből az Abingdon-i MG gyárba költözött. Körülbelül ugyanabban az időben megjelent egy sokkal továbbfejlesztett motor, egy felülvizsgált hengerfej és hatékonyabb elosztószerkezet, amely növelte a csúcs teljesítményt az 117 bhp-hez, és sportosabb nyomatékot biztosított. A kétüléses személy a BN6 néven ismert vonalhoz csatlakozott, míg a BN4 összeszerelése felfüggesztésre került, amíg a meglévő leltárt meg nem szüntették.

AUstin Healey 100-6

E & R Classics, az Austin Healey klasszikus autó szakembere!

Kattintson ide a leltár megtekintéséhez

Milyen előnyökkel jár az Austin Healey 100-6 autó megvásárlása az ER Classics-on?
- A klasszikus autók nagy választéka eladó
- Minden gépkocsit gondosan ellenőriznek a műhelyünk
- MOT, hegesztési és belső eljárások az Ön Austin Healey 100-6 autójához
- Speciális oldtimer mechanikaink gondoskodhatnak az összes eljárásról
- A javítások, a karbantartás és a személyre szabott igények kielégítése érdekében gondoskodunk
- Az Austin Healey 100-6 autójának teljes felújítása
- A klasszikus autót bármely európai országba szállíthatjuk