Május 30. (Corpus Christi) A SHOWROOM NYITVA - Június 2. Vasárnap AUTÓ ÉS KÁVÉ, A SHOWROOM EXTRA NYITVA (10:00-14:00)

Miért gyártanak az autómárkák órákat?

Egy autómárka karórája tökéletes kiegészítője annak, akinek egy bizonyos márkájú, gyönyörű klasszikus autója vagy sportautója van. Ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, az autómárkák órái sok esetben nagyon megfizethetőek. Számos autómárka rendelkezik saját órasorral az órán logójával, sőt vannak olyan autómárkák is, amelyek együttműködnek óramárkákkal, és exkluzív órasort adnak ki. A luxus és az exkluzivitás gyakran a kapocs az autók és az órák között.

Ma az óraipar és az autómárkák elválaszthatatlanul összekapcsolódnak. Egyes autómárkák ma már szinte kötelesek luxus életmód-termékeket piacra vinni. Különösen az exkluzívabb autómárkák, mint a Rolls Royce, a Bentley, a Maserati és a Ferrari rendelkeznek saját órasorral. Az óravonal vagy más életmódtermékek is segítenek az autómárkának azonosítani a márkáját.

Mennyibe kerül egy autómárka óra?

Végtelenül lehet vitatkozni az órák árairól. Amit valaki drágának talál, azt a másik jól megfizeti, és míg egyesek pénzkidobásnak találják a drága órát, addig a másik szép birtoknak és jó befektetésnek tartja ezt.

Bármi is a véleménye az autós órákról; az árak nagyon eltérőek lehetnek. De miért olyan nagyok ezek az árkülönbségek az autómárkák karórái között? A márkás autóóra árának meghatározásánál a legfontosabb szempont a kereslet-kínálat. Ha az egyik órából százezret gyártanak, a másikból pedig csak 50-et, és mindkettőre nagy a kereslet, akkor magától értetődik, hogy az egyik drágább, mint a másik. Ez az exkluzív autók és klasszikusok esetében is így van. Egy jól ismert és népszerű márka szűkös modelljei egyre értékesebbek.

Vásároljon márkás autóórát online vagy az ékszerésznél?

A márkás autós óra általában olyan termék, amelyet alaposan tanulmányoz, mielőtt megveszi. Az emberek gyakran meg akarják nézni és megtapogatni a szem előtt tartott órát, hogy megnézzék, megfelel-e kívánságaiknak és elvárásaiknak. Ennek érdekében felkeresik az ékszerészt, hogy ott is igénybe vegyék a szolgáltatást.

Ennek ellenére a fogyasztók egyre gyakrabban rendelnek online exkluzív termékeket, például órákat. Ennek az az oka, hogy nagyon hozzáférhető, és az órákat árusító webhelyek gyakran mindent megtesznek, hogy jó képet adjanak álmai órájáról online.

Ezt láthatja például a Ferrari, a Porsche vagy az Aston Martin weboldalán. Ezek az autómárkák gyakran készítettek átfogó fotóriportot minden egyes óráról, és videókat készítettek. Emellett kiterjedt leírással is rendelkeznek az autóóráról, minden információval az óráról, valamint garanciát és eredetiségi tanúsítványt adnak.

Márkás autóóra eredetiségének ellenőrzése

Az órák gyönyörű kiegészítők, amelyek kiegészíthetik öltözékedet, vagy akár autóddal is illeszthetik. Számos színben, méretben, márkában és típusban kaphatók. De hogyan ellenőrizheti, hogy az Ön által szem előtt tartott autómárkás óra eredeti-e vagy sem. Néhány hasznos tipp az óra eredetiségének ellenőrzéséhez:

• Milyen érzés és néz ki az óra?

• Ellenőrizze a márka logóját

• Ellenőrizze a sorozatszámot

• Kutatni

• Vásároljon hivatalos autókereskedőtől, webáruházból vagy ékszerésztől

Motorsport órák

A jól ismert órákkal rendelkező autómárkák olyan márkák, mint a Mercedes-Benz, Ferrari, Range Rover, Maserati, Aston Martin, Porsche és Audi. De vannak óramárkák is a motorsport szerelmeseinek. Gondoljunk például a Rolex Daytonára, a Hublot Techframe Ferrarira, a Tag Heuer Silverstone-ra vagy az Omega Speedmasterre. Az igazi versenyrajongók számára gyakran kötelező egy Autosport óra.

A legnépszerűbb klasszikus autós órák

Omega Speedmaster Racing

Az Omega speedmaster órák kínálatában megtaláljuk ezt a Racinget, 40 mm-es tokkal. Az Omega Speedmaster Racinget többek között a Holdon, valamint az északi és déli póluson viselték. Azelőtt ez az óra már megtalálható volt az erős autók férfi és női csuklóján. Az Omega Speedmaster Racing ára a gyártási évtől és a verziótól függ.

Rolex kozmográf Daytona

A Rolex Cosmograph Daytona az 1960-as évek óta létezik, ezért igazi klasszikusnak számít. A népszerű luxusóramárka ezt az órát kifejezetten a verseny- és veteránautók rajongói számára fejlesztette ki. Az autó- és filmipar számtalan nagyja tartotta a csuklóján a Rolex Cosmograph Daytonát. A hollywoodi legenda, Paul Newman például 1972-től 2008-ban bekövetkezett haláláig mindennap viselte.

Énekes szám 1

Az énekes órák nagyon különleges órák. A részletekre való odafigyelés, a kidolgozás és az anyagválasztás az, ami ezeket az órákat olyan különlegessé teszi. A Singer Track 1 egy kronográf sok funkcióval, és mint a listán szereplő összes többi óra, kivéve a Seiko-t, ez is svájci mechanikával rendelkezik.

Omega Speedmaster Professional

Az Omega speedmaster 1957 óta sztár a kronográfok piacán. A Professional változat 6 évvel később jelent meg, és azonnali stílusikon volt. Nem sokkal később ez az óra lett az első óra, amelyet a Holdon viseltek. Ma az Omega Speedmaster a legszélesebb körben tesztelt óra, és a kedvenc mechanikai klasszikusa az új órakollekciók elindításához.

Breitling Navitimer

A Breitling Navitimer a különféle funkciók miatt különösen vonzó. Az egyszerű aritmetikai műveletektől az árfolyamok átszámításáig és az üzemanyag-fogyasztás és az átlagsebesség fordulatszámmérővel történő kiszámításáig. Ezek a funkciók vonzóak lehetnek a sokat utazó emberek, például a pilóták számára. 60 év után a Breitling Navitimer még mindig könnyen felismerhető. Az AOPA logóval ellátott modellek, valamint a Valjoux 72 modellek nagyon keresettek a gyűjtők körében.

Tag Heuer Carrera

A TAG Heuer Carerra-t 1963-ban mutatták be. Ez az óra megelőzte a versenyt akkoriban, és nagyon népszerű volt a motorsportban. A Carrera érkezése előtt csak az Omega Speedmastert használhatták ezek az emberek. Csak később jelentek meg más klasszikusok a piacon, mint például a Rolex Daytona és a Heuer Monaco. Ma ez a modell többféle változatban és kivitelben megtalálható.

Tag Heuer Monaco

A Tag Heuer Monaco egy egyedi és ikonikus óra, amely nagyon keresett a gyűjtők körében. Ezeknek az óráknak a szokatlan formája vonzza a figyelmet. A Tag Heuer Monaco egy lépéssel megelőzte a Seiko 6139-et és a Zenith El Primero-t. Ezeknek az óráknak a státusza nagyszerű az órák világában. Ezt az ikonikus státuszt újra és újra megerősítették filmesek, akik különféle filmekben szerepet adnak ennek az órának. A Tag Heuer Monaco egy karakteres karóra, amely határozottan nyilatkozik.