Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk csak előzetes egyeztetés alapján tart nyitva


1963 Mercedes Benz 230SL

Figyelembe véve egy 1963-as Mercedes 230SL-t a klasszikus autó kollekciójában? Az ER Classics átfogó tippeket kínál ezen a weboldalon. Tudjon meg többet a történelemről, és kezdje el a következő európai klasszikus autó keresését! Vessünk egy pillantást a neves „Pagoda” történetére. Szenzációt keltve a Mercedes Benz 230SL-t 1963 márciusában mutatták be a Genfi Nemzetközi Autószalonon. A belsőleg W113 néven ismert kétüléses roadster páratlan teljesítményellátást vonzó eleganciával párosított, amelyet kiemelkedő kényelem, kiváló teljesítmény és világosság jellemez. -osztály biztonsága. Valójában az 2-as Mercedes Benz 1963SL volt az első sportkocsi, amelynek biztonsági karosszériája merev utastérből, valamint az első és a hátsó gyűrődő zónából állt.

Keresek egy klasszikus Mercedes-t?

Miért nevezik az 1963-as Mercedes Benz 230 SL-t „Pagodának”? A kivehető kupé tető jellegzetes formája a befelé mutató görbületével nemcsak a biztonságot javította, hanem a távol-keleti templomok ívelt tetőire is emlékeztetett. Gyorsan kultikus járművé vált a nyitott tetejű vezetés rajongói számára és a korábban elismert 300 SL és 190 SL sorozat méltó utódjává vált. Nem kellett sok idő, amíg az új SL megkapta a „Pagoda” becenevet. Teljesítményük miatt a 230SL 1963 nagyon használható autó, és könnyen lépést tart a mai autókkal. Valójában ezt az 1963-as Mercedes Benz roadstert még mindig széles körben használják mindennapi vezetőként sok európai klasszikus autó rajongó számára. A legtöbb klasszikus autóhoz hasonlóan a Mercedes 230SL is rendkívül hajlamos a rozsdára. Természetesen azt is szeretné, hogy bármelyik Mercedes 230SL mechanikáját ellenőrizze egy harmadik fél, hogy biztosan tudjon arról, hogy mit vásárol.

Mercedes Benz Classic autók eladó