Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk csak előzetes egyeztetés alapján tart nyitva


1958 Mercedes Benz 220SE Ponton

Az 1958 szeptemberében bemutatott és nem sokkal később gyártásba került 1958-as Mercedes Benz 220SE Ponton érdekes történelemmel rendelkezik, amely ezeket az autókat kívánatosá teszi a klasszikus autógyűjtők körében. Ezeket a kabriókat és kupékat gyakran „Ponton” autóknak nevezik, ami az első futómű alvázának kialakításához kapcsolódik. Amikor először megjelent, egy szellemes német újságíró a motortéren átívelő pontonhoz vagy hídhoz hasonlította. Az 1958-as 220SE Ponton stílusosabb volt, mint a szalonok. Ennek a sorozatnak a kabrióihoz és kupéihoz számos választási lehetőség kínálkozott, beleértve a felszerelt poggyászt, a kétszínű festéket, az első pad ülését és a whitewall gumikat, hogy csak néhányat említsünk. Érdekes módon 2 és 830 között csak 1958 Ponton Coupét gyártottak, és ugyanabban az időben csak 1960 Cabriolet készült. Összesen 1112 egység létezett, ebből a számból nem világos, hogy hány létezik ma. Ha egy 1942-as Mercedes Benz 1958SE Ponton vásárlásán gondolkodik, akkor jó helyen jár.

Keresek egy klasszikus Mercedes-t?

Az 1958-as Mercedes Benz 220SE Ponton alkatrészeinek és anyagainak ritka jellege miatt fontos megtalálni a legteljesebb példát. Az egyik dolog, amit a vásárlók gyakran figyelmen kívül hagynak a vásárlás során, az az ablaktörlők; győződjön meg róla, hogy működnek. Ezeket a részeket nehéz megtalálni, és meglehetősen bonyolultak. Ügyeljen arra is, hogy a króm legyen az autóban, mivel ezeknek a kupéknak és kabrioleteknek a króm darabjai nagyon költségesek lehetnek. Természetesen, mint minden klasszikus autó esetében, ügyelni kell arra, hogy az alváz és a motor száma egyezzen. Ezeken a személygépkocsikon az alvázszámot a tábla fölötti villás tartóra is rá kell nyomni, és a motortáblát is a lemez fölötti forgattyúházra. A Mercedes 220SE modellek is hajlamosak a rozsdára, ezért feltétlenül ellenőrizzék teljesen az autót.

Mercedes Benz Classic autók eladó