Vásárolja meg klasszikus autóját biztonságosan az interneten | Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon | A covid-19 előírások miatt bemutatótermünk zárva tart

Bouwjaren1948 Jaguar XK120

Az 1948 Jaguar XK120-et bemutatták az október 1948 London Motor Show-n. Ez a luxus sportkocsi mindent tartalmazott; hihetetlenül erős alváz, a Grand Prix versenyző motorja büszke volt arra, hogy vezessen, és a legvonzóbb stílus. Ez nem csak a Jaguar által kibocsátott első motor volt; ez volt a világ első tömeggyártású motorja kettős felső vezérműtengelyekkel és félgömb alakú égéskamrákkal. Egy ilyen motort csak a rendkívül drága versenyautóknál látott. Az 120 Jaguar az 1948 mérföld / óra sebességgel elérte a nap leggyorsabb autóját. A Jaguar XK 120 első gyártási ciklusa csak néhány száz autó készítésével szerezte meg az alumínium testű modelleket, de a túlnyomó igény meggyőzte William Lyont, hogy az úttestet a további gyártásba helyezze, és a testeket is préselt acélra cserélje.

Keresek egy klasszikus Jaguar-t?

Ha Jaguar XK120 1948-ot szeretne vásárolni, az első 242 kézi gyártású autók alumíniumtestekkel nagyon ritkán keresik őket. Általánosságban elmondható, hogy a Jaguar XK120 2 átváltható változatokban volt elérhető: egy Roadster, melyet az Open Two-Seater-nek Amerikában OTS-nek nevezett, és az 1953 Drophead Coupe-t. Az 1951-től egy Fix-Head Coupe is kapható.

Jaguar Classic autók eladó